Jadralno padalstvo (paragliding) v Bohinju

Jadralno padalstvo oziroma paragliding v Sloveniji postaja zelo razširjen in privlačen šport tako v rekreativem kot tudi tekmovalnem smislu. Pomembno vlogo igra tudi pri obogatitvi turistične ponudbe Bohinja.

Krajevna skupnost Stara Fužina – Studor ima na svojem območju tri glavna vzletišča za jadralne padalce v Bohinju: Vogel, Vogar in Studor.

VZLETIŠČA V BOHINJU

Vogel:
Polet z jadralnim padalom z Vogla velja za najlepši polet v celi Sloveniji, saj se ponuja pogled na celotne Julijske Alpe in Triglav. Višinska razlika poleta z jadralnim padalom je 1200 m, zato je tudi dolžina poleta daljša (okoli 20 min).

Studor in Vogar:
Oba hriba ležita na severni strani Bohinjskega jezera. Višinska razlika od vzleta do pristanka je pri obeh poletih z jadralnim padalom 500 m. Izbira hriba je odvisna od smeri vetra. Polet z jadralnim padalom traja okoli 10 min, vendar je dolžino poleta izredno težko napovedati, saj je le ta odvisna od trenutnih vremenskih razmer.

Kobla
Je primerna za začetne tečaje jadralnega padalstva, saj omogoča postopno višanje vzletišča in seznanjanje z osnovami jadralnega padalstva.

KAKŠNE STORITVE SO VAM NA VOLJO V BOHINJU?

– Začetni in nadaljevalni tečaji jadralnega padalstva,
– tandemski poleti z izkušenim pilotom,
– akrobatski poleti,
– panoramski poleti.